Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem i kurkami nie dość, że nie wymaga długich przygotowań, to w dodatku jest absolutnie przepyszny.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1267
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 87
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 494
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1267
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 87
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 494
Składniki
Ugotuj makaron, posiekaj czosnek, pokrój w kostkę i dopraw pierś z kurczaka, oczyść i posiekaj na duże kawałki kurki.
Na dużej patelni roztop masło, dodaj pierś z kurczaka i usmaż. Zdejmij z patelni gotowe kawałki z kurczaka.
Na rozgrzaną patelnie wrzuć kurki, dopraw solą i pieprzem. Upewnij się, że kurki są całkowicie suche przed dodaniem ich na patelnię. Gotuj kurki przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj czosnek i mieszaj przez chwilę. Następnie wlej bulion, dodaj serek śmietankowy i parmezan. Mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Jeśli sos jest dla Ciebie zbyt gęsty wlej odrobinę bulionu.
Kiedy otrzymasz odpowiednią konsystencję sosu dodaj wcześniej usmażonego kurczaka, szpinak i gotuj mieszając od czasu do czasu.
Na sam koniec dodaj makaron i gotuj jeszcze przez chwilę, aż wszystkie składki się ze sobą połączą.