Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dwoma sposobami do jednych dodaje jajka, a do drugich zwykłą zimną wodę lub wodę z odcedzenia ziemniaków i tylko dodając mąkę ziemniaczaną . Do dzisiejszych klusek dodałam również mąkę pszenną. Polecam
garnek, miska, praska, łyżka cedzakowa,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 201
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 912
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3458
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27312
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 201
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 912
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3458
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27312
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać , zalać gorącą wodą , dodać soli i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, przecisnąć przez praskę ,dodać mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną, jajka , wymieszać zarabiając ciasto. Z ciasta formować kulki lekko je spłaszczając. Tak przygotowane kluski partiami wkładać na gotującą , osoloną wodę ( do wody można dodać odrobinę oliwy lecz nie koniecznie). Gotować od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody ok 5 - 7 minut, po czym wyjmować łyżką cedzakową. Rada; Pamiętajmy o tym by kluski mocno się nie gotowały, bo mogły by się rozgotować .
Kluski gotowe do gotowania.