Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne drobiazgi, w sam raz na jedną porcje, goście będą zachwyceni!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 15
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 782
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2086
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4088
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 15
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 782
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2086
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4088
Składniki
Przepiórki opłukałam.
Przepiórki przekroiłam na pół nożycami do drobiu. W moździerzu roztarłam łyżkę nasion kolendry, płatki chili, tymianek i przeciśnięty czosnek, dodałam oliwę. Nasmarowałam przepiórki i posoliłam je z obydwu stron. Zostawiłam na godzinę.
Rozgrzałam grill kontaktowy i dałam po dwie połówki przepiórek. Po 8 minutach powinny być zrumienione i dobre- można sprawdzić nakłuwając widelcem najgrubszą część- sok powinien być klarowny.
Mięso jest soczyste i wyjątkowo smaczne. Skórka po opieczeniu wytapia się i jest chrupiąca. Można przepiórki zrobić na patelni lub z piekarnika ale czas przygotowania wydłuża się.
Podałam z kaszą bulgur ze słonecznikiem i z kalafiorem romanesco z wody. Smacznego :)