Do góry

Dania główne Przepis na:

Przepiórki na szybko z opiekacza

Przepiórki na szybko z opiekacza

Autor:

Przepisów i artykułów: 581 Ocena: 11681

Dodano:

Odsłon: 221

Przepyszne drobiazgi, w sam raz na jedną porcje, goście będą zachwyceni!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepiórki opłukałam.

  2. Przepiórki przekroiłam na pół nożycami do drobiu. W moździerzu roztarłam łyżkę nasion kolendry, płatki chili, tymianek i przeciśnięty czosnek, dodałam oliwę.
    Nasmarowałam przepiórki i posoliłam je z obydwu stron. Zostawiłam na godzinę.

  3. Rozgrzałam grill kontaktowy i dałam po dwie połówki przepiórek.
    Po 8 minutach powinny być zrumienione i dobre- można sprawdzić nakłuwając widelcem najgrubszą część- sok powinien być klarowny.

  4. Mięso jest soczyste i wyjątkowo smaczne. Skórka po opieczeniu wytapia się i jest chrupiąca.

    Można przepiórki zrobić na patelni lub z piekarnika ale czas przygotowania wydłuża się.

  5. Podałam z kaszą bulgur ze słonecznikiem i z kalafiorem romanesco z wody.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń