Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje się ich wartości odżywcze. Zupełnie niepotrzebnie! Przygotowanie żołądków drobiowych z tego przepisu z pewnością zaskoczy wszystkich domowników. Mięso wychodzi miękkie, a za sprawą orientalnych dodatków, także aromatyczne. Duszone żołądki drobiowe podawaj z tłuczonymi ziemniakami lub kaszą.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1547
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 116
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18368
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 585
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1024
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1547
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 116
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18368
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 585
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1024
Składniki
Aby dokładnie oczyścić żołądki kurczaka, umieść je w misce, zasyp mąką i solą. Delikatnie wyszoruj mięso sypką mieszanką, aby usunąć wszystkie zanieczyszczenia. Następnie przepłucz zimną wodą, aż stanie się czysta. Po czym odsącz na sicie i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż mięso w dużej misce, zalej mlekiem i odstaw na 20-30 minut. Po tym czasie ponownie przelej żołądki wodą i umieść je w garnku z osoloną wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj mięso około 30 minut na średnim ogniu.
W międzyczasie połącz wszystkie składniki sosu i mieszaj, aby cukier się rozpuścił. Przełóż ugotowane żołądki do sosu, wymieszaj i odstaw na kolejne 30 minut. W tym czasie obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Obraną cebulę pokrój w kostkę lub piórka. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę, po chwili czosnek (uważaj, aby nie przypalić!). Gdy warzywa będą błyszczące, dodaj żołądki i podsmażaj kilkanaście minut, aż mięso stanie się rumiane. Na koniec posyp ziarnami sezamu i posiekaną natką pietruszki.