Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje się ich wartości odżywcze. Zupełnie niepotrzebnie! Przygotowanie żołądków drobiowych z tego przepisu z pewnością zaskoczy wszystkich domowników. Mięso wychodzi miękkie, a za sprawą orientalnych dodatków, także aromatyczne. Duszone żołądki drobiowe podawaj z tłuczonymi ziemniakami lub kaszą.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424784
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10638
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4729
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424784
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10638
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4729
Składniki
Aby dokładnie oczyścić żołądki kurczaka, umieść je w misce, zasyp mąką i solą. Delikatnie wyszoruj mięso sypką mieszanką, aby usunąć wszystkie zanieczyszczenia. Następnie przepłucz zimną wodą, aż stanie się czysta. Po czym odsącz na sicie i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż mięso w dużej misce, zalej mlekiem i odstaw na 20-30 minut. Po tym czasie ponownie przelej żołądki wodą i umieść je w garnku z osoloną wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj mięso około 30 minut na średnim ogniu.
W międzyczasie połącz wszystkie składniki sosu i mieszaj, aby cukier się rozpuścił. Przełóż ugotowane żołądki do sosu, wymieszaj i odstaw na kolejne 30 minut. W tym czasie obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Obraną cebulę pokrój w kostkę lub piórka. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę, po chwili czosnek (uważaj, aby nie przypalić!). Gdy warzywa będą błyszczące, dodaj żołądki i podsmażaj kilkanaście minut, aż mięso stanie się rumiane. Na koniec posyp ziarnami sezamu i posiekaną natką pietruszki.