Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na przepyszne leczo bez cukinii. Leczo może jest bez cukinii ale jak dla mnie, jest równie smaczne a może nawet i smaczniejsze. Polecam przygotować takie leczo, bo naprawdę jest przepyszne.
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 31
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12963
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 194
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 31
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12963
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 194
Składniki
Przygotowanie składników: Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję na mniejsze kawałki. Czosnek drobniutko kroję, cebule kroję w drobną kostkę, pieczarki kroję w półplasterki. Sparzone pomidory obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki. Kiełbasę obieram ze skórki (ale nie jest to konieczne), i kroję w półplasterki.
Przygotowanie leczo: W rondlu na rozgrzanym oleju, podsmażam cebulę przez około 3 minuty, następnie dodaję pieczarki i na małym ogniu podsmażam około 4 minut, tak żeby pieczarki puściły sok. Następnie dodaję paprykę, przyprawy, czosnek, wodę i duszę pod przykryciem około 15 minut, tak żeby papryka była al dente. Gdy papryka się dusi, na patelni podsmażam kiełbasę do zrumienienia. Na koniec dodaję podsmażoną kiełbasę, pomidory, koncentrat pomidorowy i całość jeszcze duszę pod przykryciem około 10 minut. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Leczo jest gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa