Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz duży apetyt na ciepłe, choć proste danie, polecamy ci ten przysmak sudecki. To aromatyczne połączenie białej kapusty z podwędzaną kiełbasą, które przygotujesz tylko w kilka chwil. Masz ochotę dorzucić coś jeszcze? Lekkiej słodyczy doda tarta marchewka, czerwona papryka doda intensywnego koloru, a dzięki leśnym grzybom danie zyska wspaniały aromat. Potrawę podawaj samodzielnie lub z kromką świeżego chleba.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 145
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4196
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 145
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4196
Składniki
Z kapusty zdejmij zewnętrzne liście. Ostrym nożem pokrój ją w paski lub poszatkuj na szatkownicy. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Kiełbaskę pokrój w plasterki.
W głębokiej patelni lub garnku rozgrzej olej lub rozpuść masło i obsmaż kiełbaski, aż staną się rumiane. Następnie odłóż na talerz. Na powstały tłuszcz wrzuć cebulkę i przesmażaj, aż stanie się złocista. Dodaj przecież pomidorowy, odrobinę kminku i ½ łyżeczki majeranku, po czym smaż, mieszając, aż całość zacznie ładnie pachnieć. Wrzuć kapustę, podsmażone kiełbaski, dolej kilka łyżek wody, delikatnie posól, przykryj pokrywką i duś ok. 35 minut, aż kapusta zmięknie. W razie potrzeby dolej więcej wody w trakcie duszenia. Na koniec spróbuj i ponownie dopraw. Koniecznie dodaj także czarny pieprz.
Przysmak sudecki podawaj prosto z patelni i serwuj z kromką świeżego chleba.