Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 57
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 57
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Ryby oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Z łyżki oleju, pieprzu cytrynowego i soli zrobić marynatę. Posmarować ryby i zostawić w lodówce na ok 20 min. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju rzepakowego i zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pokrojone drobno pół jabłka i posiekane dwie łodygi selera. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zioła, sól. Podusić przez kilka minut pod przykryciem na małym ogniu. Przestudzić. Pora podzielić na liście. Umyć i zblanszować. Rybę napełnić farszem i zawinąć w liście pora. Brytfannę posmarować olejem rzepakowym i ładnie ułożyć rybę z pokrojonymi na ćwiartki jabłkami i pokrojonymi na ok 3 cm kawałki łodygami selera, resztą pora i plastrami cebuli. Przykryć folią aluminiową, albo brytfannę włożyć do rękawa do pieczenia. Pieczenie ok 40 min -180 stopni. Na 15 min przed końcem zdjąć folię. Rybę podawać ciepłą. Smacznego.