Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7009
Polecam.
Odsłon: 144
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5359
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2554
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7009
Polecam.
Odsłon: 144
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5359
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2554
Składniki
Ryby oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Z łyżki oleju, pieprzu cytrynowego i soli zrobić marynatę. Posmarować ryby i zostawić w lodówce na ok 20 min. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju rzepakowego i zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać pokrojone drobno pół jabłka i posiekane dwie łodygi selera. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zioła, sól. Podusić przez kilka minut pod przykryciem na małym ogniu. Przestudzić. Pora podzielić na liście. Umyć i zblanszować. Rybę napełnić farszem i zawinąć w liście pora. Brytfannę posmarować olejem rzepakowym i ładnie ułożyć rybę z pokrojonymi na ćwiartki jabłkami i pokrojonymi na ok 3 cm kawałki łodygami selera, resztą pora i plastrami cebuli. Przykryć folią aluminiową, albo brytfannę włożyć do rękawa do pieczenia. Pieczenie ok 40 min -180 stopni. Na 15 min przed końcem zdjąć folię. Rybę podawać ciepłą. Smacznego.