Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł czas na rybkę. Smaczna i aromatyczna rozpływająca się w ustach
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 957
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 98
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 957
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 98
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy solą i pieprzem oraz skrapiamy dokładnie sokiem z cytryny. Odstawiamy na ok. 30 min do lodówki. W tym czasie nastawimy piekarnik do temperatury 200C. Po 30 min przyprawiamy pstrąga koprem, kolendrą i pietruszką również w środku. Przekładamy na folię aluminiową. Do środka wkładamy platerem masła i kładziemy niewielką ilość na wierzch ryby. Zawijamy w folię tworząc tak zwany rękaw. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 30 min. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160C, rozwijamy folię i pieczemy ok. 10-15 min aż skórka się przyrumieni. Podajemy z ulubionymi dodatkami