Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł czas na rybkę. Smaczna i aromatyczna rozpływająca się w ustach
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy solą i pieprzem oraz skrapiamy dokładnie sokiem z cytryny. Odstawiamy na ok. 30 min do lodówki. W tym czasie nastawimy piekarnik do temperatury 200C. Po 30 min przyprawiamy pstrąga koprem, kolendrą i pietruszką również w środku. Przekładamy na folię aluminiową. Do środka wkładamy platerem masła i kładziemy niewielką ilość na wierzch ryby. Zawijamy w folię tworząc tak zwany rękaw. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 30 min. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160C, rozwijamy folię i pieczemy ok. 10-15 min aż skórka się przyrumieni. Podajemy z ulubionymi dodatkami