Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z lekkim musem śmietanowo ziołowo czosnkowym.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 447
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 282
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1449
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 447
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 282
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1449
Składniki
Pstrąga przygotowywałam w ten sposób wielokrotnie więc zdjęcia będą mieszane. Sprawiłam pstrągi, najpierw wypatroszyłam, potem, zeskrobałam łuski, następnie rybę wyfiletowałam, a kręgosłup wyjęłam. Można tez zostawić pstrąga z głową, ale wyjąć kręgosłup.
Nastawiłam warzywa bez koperku i 1 ząbka czosnku- zostaną do doprawienia galarety. Dodałam ziele, liść, lubczyk, sól i pieprz i okrawki z ryb z łbami. Gotowałam 30 minut. Pod koniec dodałam pstrągi i na bardzo małym ogniu gotowałam około 15 filety- 20 w całości minut.
Gdy wywar lekko przesył wyjęłam pstrąga i wyłożyłam go do półmiska. Wymieszałam śmietanę z majonezem, dodałam przeciśnięty ząbek czosnku, posiekany koperek, doprawiłam solą i pieprzem. Gdy ryba była zimna, wyłożyłam mus na filety i przykryłam je drugimi połówkami. Wywar przecedziłam, zagotowałam jeszcze raz. Po wyłączeniu ognia przecisnęłam do niego ząbek czosnku i dodałam posiekany koperek. Rozpuściłam odpowiednią ilość żelatyny. Gdy wywar był chłodny, zalałam powoli pstrąga. Schowałam na noc do lodówki.
:D
:DDD
Smacznego :)