Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ptasie mleczko z mango to egzotyczna wariacja na temat klasycznego deseru, który zachwyci cię swoją lekkością i subtelnym smakiem. Połączenie puszystej pianki i aromatycznego mango tworzy niezapomnianą harmonię smaków. To idealny wybór na wyjątkowe okazje, który oczaruje gości i zaspokoi nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.
Tortownica o średnicy 24 cm
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3051
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37033
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1684
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3051
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37033
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1684
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Składniki
Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Odstaw do stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Następnie dodaj tężejącą galaretkę kiwi i wymieszaj.
Przygotuj drugą galaretkę i odstaw do wystygnięcia i stężenia. Mango i brzoskwinie z puszki odsącz z zalewy i pokrój w drobną kostkę. Przygotuj filiżankę kawy i wymieszaj ją z odrobiną rumu. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż biszkoptami, które następnie nasącz kawą. Na biszkopty wylej masę śmietanową i włóż ciasto do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmij tortownicę, a na górze masy poukładaj owoce pokrojone w kostkę. Zalej całość tężejącą galaretką cytrynową lub ananasową.
Włóż ciasto do lodówki na 4-5 godzin aż galaretka całkowicie stężeje.