Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ptasie mleczko z mango to egzotyczna wariacja na temat klasycznego deseru, który zachwyci cię swoją lekkością i subtelnym smakiem. Połączenie puszystej pianki i aromatycznego mango tworzy niezapomnianą harmonię smaków. To idealny wybór na wyjątkowe okazje, który oczaruje gości i zaspokoi nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.
Tortownica o średnicy 24 cm
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 770
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15236
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4924
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45852
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 770
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15236
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4924
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45852
Składniki
Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Odstaw do stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Następnie dodaj tężejącą galaretkę kiwi i wymieszaj.
Przygotuj drugą galaretkę i odstaw do wystygnięcia i stężenia. Mango i brzoskwinie z puszki odsącz z zalewy i pokrój w drobną kostkę. Przygotuj filiżankę kawy i wymieszaj ją z odrobiną rumu. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż biszkoptami, które następnie nasącz kawą. Na biszkopty wylej masę śmietanową i włóż ciasto do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmij tortownicę, a na górze masy poukładaj owoce pokrojone w kostkę. Zalej całość tężejącą galaretką cytrynową lub ananasową.
Włóż ciasto do lodówki na 4-5 godzin aż galaretka całkowicie stężeje.