Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolnopieczona, szarpana wieprzowina z cebulą i smacznym wędzonym pomidorowym sosiem. Pyszne mięso, które ma wiele zastosowań.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1548
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 672
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1548
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 672
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Składniki
Szykę oczyszczamy, następnie solimy i pieprzymy.
W garnku rozgrzewamy olej i obsmażamy szynkę z obu stron na rumiany kolor.
Na tym samym oleju podsmażamy cebule pokrojoną w piórka oraz czosnek pokrojony w plasterki. Po chwili dodajemy wszystkie przyprawy oraz sos sojowy. Całość zalewamy piwem, po chwili dodajemy passatę i dusimy przez 2-3 minuty.
Dno naczynia do zapiekania wykładamy częścią sosu z cebulą i na to kładziemy szynkę.
Resztę sosu wylewamy na górę mięsa. Zakrywamy górną częścią naczynia do zapiekania. Wstawiamy do rozgrzanego do temperatury 150 °C piekarnika na 4.5 godziny. Po tym czasie mięso i pyszny sos jest już gotowe. Smacznego:)