Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolnopieczona, szarpana wieprzowina z cebulą i smacznym wędzonym pomidorowym sosiem. Pyszne mięso, które ma wiele zastosowań.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1924
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 60
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 798
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 942
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 244
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1924
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 60
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 798
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 942
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 244
Składniki
Szykę oczyszczamy, następnie solimy i pieprzymy.
W garnku rozgrzewamy olej i obsmażamy szynkę z obu stron na rumiany kolor.
Na tym samym oleju podsmażamy cebule pokrojoną w piórka oraz czosnek pokrojony w plasterki. Po chwili dodajemy wszystkie przyprawy oraz sos sojowy. Całość zalewamy piwem, po chwili dodajemy passatę i dusimy przez 2-3 minuty.
Dno naczynia do zapiekania wykładamy częścią sosu z cebulą i na to kładziemy szynkę.
Resztę sosu wylewamy na górę mięsa. Zakrywamy górną częścią naczynia do zapiekania. Wstawiamy do rozgrzanego do temperatury 150 °C piekarnika na 4.5 godziny. Po tym czasie mięso i pyszny sos jest już gotowe. Smacznego:)