Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolnopieczona, szarpana wieprzowina z cebulą i smacznym wędzonym pomidorowym sosiem. Pyszne mięso, które ma wiele zastosowań.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34983
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18453
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34983
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18453
Składniki
Szykę oczyszczamy, następnie solimy i pieprzymy.
W garnku rozgrzewamy olej i obsmażamy szynkę z obu stron na rumiany kolor.
Na tym samym oleju podsmażamy cebule pokrojoną w piórka oraz czosnek pokrojony w plasterki. Po chwili dodajemy wszystkie przyprawy oraz sos sojowy. Całość zalewamy piwem, po chwili dodajemy passatę i dusimy przez 2-3 minuty.
Dno naczynia do zapiekania wykładamy częścią sosu z cebulą i na to kładziemy szynkę.
Resztę sosu wylewamy na górę mięsa. Zakrywamy górną częścią naczynia do zapiekania. Wstawiamy do rozgrzanego do temperatury 150 °C piekarnika na 4.5 godziny. Po tym czasie mięso i pyszny sos jest już gotowe. Smacznego:)