Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe pulpeciki do obiadu.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 112
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 154
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 112
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 154
Składniki
Wykonanie: Mięso zmielić, dodać jajko, bułkę namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą, stopione masło. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać z cebulą i usmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem pieprzu do smaku. Połączyć mięso z pieczarkami , wymieszać z bułką tartą, przyprawić do smaku i formować nieduże kuleczki. Panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki i obsmażyć na patelni na oleju obracając je w między czasie. Po czym odsączyć pulpeciki na ręczniku papierowym. Gotowe pulpeciki podawać do obiadu z dowolnym sosem i ziemniaczkami z surówką z czerwonych buraczków (polecam sos grzybowy) lub użyć je do zupy.
Pieczarki oczyścić, drobno posiekać z cebulą i usmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem pieprzu do smaku. Połączyć mięso z pieczarkami , wymieszać z bułką tartą, przyprawić do smaku i formować nieduże kuleczki.
Panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki.
Obsmażyć na patelni na oleju obracając je w między czasie. Po czym odsączyć pulpeciki na ręczniku papierowym. Gotowe pulpeciki podawać do obiadu z dowolnym sosem i ziemniaczkami z surówką z czerwonych buraczków (polecam sos grzybowy) lub użyć je do zupy.