Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe pulpeciki do obiadu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5782
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1233
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5782
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1233
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Składniki
Wykonanie: Mięso zmielić, dodać jajko, bułkę namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą, stopione masło. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać z cebulą i usmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem pieprzu do smaku. Połączyć mięso z pieczarkami , wymieszać z bułką tartą, przyprawić do smaku i formować nieduże kuleczki. Panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki i obsmażyć na patelni na oleju obracając je w między czasie. Po czym odsączyć pulpeciki na ręczniku papierowym. Gotowe pulpeciki podawać do obiadu z dowolnym sosem i ziemniaczkami z surówką z czerwonych buraczków (polecam sos grzybowy) lub użyć je do zupy.
Pieczarki oczyścić, drobno posiekać z cebulą i usmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem pieprzu do smaku. Połączyć mięso z pieczarkami , wymieszać z bułką tartą, przyprawić do smaku i formować nieduże kuleczki.
Panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki.
Obsmażyć na patelni na oleju obracając je w między czasie. Po czym odsączyć pulpeciki na ręczniku papierowym. Gotowe pulpeciki podawać do obiadu z dowolnym sosem i ziemniaczkami z surówką z czerwonych buraczków (polecam sos grzybowy) lub użyć je do zupy.