Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki drobiowo-pieczarkowe

Pulpeciki drobiowo-pieczarkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16042

Dodano:

Odsłon: 1212

Wspaniałe pulpeciki do obiadu.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso zmielić, dodać jajko, bułkę namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą, stopione masło. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać z cebulą i usmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem pieprzu do smaku. Połączyć mięso z pieczarkami , wymieszać z bułką tartą, przyprawić do smaku i formować nieduże kuleczki. Panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki i obsmażyć na patelni na oleju obracając je w między czasie. Po czym odsączyć pulpeciki na ręczniku papierowym. Gotowe pulpeciki podawać do obiadu z dowolnym sosem i ziemniaczkami z surówką z czerwonych buraczków (polecam sos grzybowy) lub użyć je do zupy.

  2. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać z cebulą i usmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem pieprzu do smaku. Połączyć mięso z pieczarkami , wymieszać z bułką tartą, przyprawić do smaku i formować nieduże kuleczki.

  3. Panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki.

  4. Obsmażyć na patelni na oleju obracając je w między czasie. Po czym odsączyć pulpeciki na ręczniku papierowym. Gotowe pulpeciki podawać do obiadu z dowolnym sosem i ziemniaczkami z surówką z czerwonych buraczków (polecam sos grzybowy) lub użyć je do zupy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

luw78 02 sierpnia 2016 Wyglądają zachęcająco :)) Wypróbuję na pewno.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń