Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, letni i zdrowy obiadek. Do moich pulpecików dodałam kaszę jaglaną, więc są bardziej pożywne. Polecam!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4977
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4977
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Składniki
Kaszę jaglaną dajemy na sitko i przelewamy na przemian wrzącą- zimną wrzącą wodą aby pozbyć się goryczki. Gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia. Kapustę siekamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Mięso mielone mieszamy razem z jakiem i przyprawami. Dodajemy zimną kaszę i mieszamy jeszcze raz. Zwilżonymi dłońmi lepimy pulpeciki. Każdą kuleczkę obtaczamy w mące. Na patelni lub w garnku z szerszym dnem podsmażamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy marchewkę oraz kapustę. Podlewamy rosołem i dusimy pod przykryciem ok 10 min. W tym samym czasie na patelni smazymy pulpeciki. Usmażone mięso ukladamy na kapuście i dusimy całość na małym ogniu pod przykryciem jeszcze ok 20 min. Smacznego!