Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne w smaku pulpeciki, podane nie tradycyjnie z sosem, a raczej w zupie :)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37388
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 113
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37388
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 113
Składniki
Mięso wyrabiamy z jajkiem, majerankiem, odrobiną soli i pieprzu. Formujemy mokrymi dłońmi małe klopsiki. Odstawiamy na bok.
Do wysokiego garnka wsypujemy mrożony szpinak. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki, papryki w paseczki. Warzywa kolejno podsmażamy na patelni i wrzucamy do garnka ze szpinakiem.
Zalewamy wszystko przegotowaną, gorącą wodą (1/2 l ), dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, rozgniecioną kolendrę. Wszystko zagotowujemy i na wierzch układamy kulki mięsne. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut.
Odstawiamy z ognia, dodajemy koperek, oregano i zalewamy śmietaną wymieszaną z keczupem. Solimy i pieprzymy do smaku. Bardzo delikatnie mieszamy. Zupa powinna postać przed podaniem 30-60 minut. Będzie miała wtedy bardziej wyrazisty smak. Przed podaniem podgrzewamy nie doprowadzając do zagotowania. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami puree.