Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety i ich smak łączący się z pieczarkami, sosem pomidorowym i ciągnącym serkiem ...
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44563
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181875
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 145
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44563
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181875
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 145
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Pieczarki czyścimy, kroimy w paski. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy razem i przyprawiamy solą i pieprzem. Potem czekamy aż ostygną.
Pieczarki z cebulą dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną i mieszamy wszystko razem.
Formujemy pulpeciki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Kostkę rosołową rozpuszczamy w garnku z wodą, mieszamy, dodajemy przecier pomidorowy, zagęszczamy i zabielamy śmietaną z mąką. Powstałym sosem pulpeciki. Kładziemy plasterki sera albo posypujemy startym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200`C i pieczemy ok 45 minut. Smacznego!
Gdy już pulpeciki były gotowe do wstawienia do piekarnika, dołożyłam do nich parę całych ząbków czosnku - uwielbiam taki uduszony, czy pieczony lub ugotowany czosnek w całości.