Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety i ich smak łączący się z pieczarkami, sosem pomidorowym i ciągnącym serkiem ...
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 937
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4568
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1200
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 534
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 937
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4568
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1200
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 534
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Pieczarki czyścimy, kroimy w paski. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy razem i przyprawiamy solą i pieprzem. Potem czekamy aż ostygną.
Pieczarki z cebulą dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną i mieszamy wszystko razem.
Formujemy pulpeciki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Kostkę rosołową rozpuszczamy w garnku z wodą, mieszamy, dodajemy przecier pomidorowy, zagęszczamy i zabielamy śmietaną z mąką. Powstałym sosem pulpeciki. Kładziemy plasterki sera albo posypujemy startym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200`C i pieczemy ok 45 minut. Smacznego!
Gdy już pulpeciki były gotowe do wstawienia do piekarnika, dołożyłam do nich parę całych ząbków czosnku - uwielbiam taki uduszony, czy pieczony lub ugotowany czosnek w całości.