Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla mielonego ;)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
Mięsko przełożyć do miski, dodać surowe jajko, mąkę, bułkę tartą (można namoczyć kajzerkę i potem ją dodać do reszty, ale z bułką tartą jest wygodniej) oraz przyprawy, wymieszać. Ja jeszcze dodaję podsmażoną cebulkę, dla smaku. Następnie formować kulki i obtoczyć je w mace, przełożyć do gotującej się wody. Gotować ok. 30 minut. Po ugotowaniu pulpety wyjąć z wody. W osobnym garnku rozpuścić masło, podsmażyć na nim pokrojony koperek ok. 2 minut. Wsypać łyżkę mąki i dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia. Dolać wodę z pulpetów i dodać śmietankę i pulpety, zagotować. Smacznego!