Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla mielonego ;)
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 34
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2496
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 34
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2496
Składniki
Mięsko przełożyć do miski, dodać surowe jajko, mąkę, bułkę tartą (można namoczyć kajzerkę i potem ją dodać do reszty, ale z bułką tartą jest wygodniej) oraz przyprawy, wymieszać. Ja jeszcze dodaję podsmażoną cebulkę, dla smaku. Następnie formować kulki i obtoczyć je w mace, przełożyć do gotującej się wody. Gotować ok. 30 minut. Po ugotowaniu pulpety wyjąć z wody. W osobnym garnku rozpuścić masło, podsmażyć na nim pokrojony koperek ok. 2 minut. Wsypać łyżkę mąki i dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia. Dolać wodę z pulpetów i dodać śmietankę i pulpety, zagotować. Smacznego!