Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla mielonego ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Składniki
Mięsko przełożyć do miski, dodać surowe jajko, mąkę, bułkę tartą (można namoczyć kajzerkę i potem ją dodać do reszty, ale z bułką tartą jest wygodniej) oraz przyprawy, wymieszać. Ja jeszcze dodaję podsmażoną cebulkę, dla smaku. Następnie formować kulki i obtoczyć je w mace, przełożyć do gotującej się wody. Gotować ok. 30 minut. Po ugotowaniu pulpety wyjąć z wody. W osobnym garnku rozpuścić masło, podsmażyć na nim pokrojony koperek ok. 2 minut. Wsypać łyżkę mąki i dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia. Dolać wodę z pulpetów i dodać śmietankę i pulpety, zagotować. Smacznego!