Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowy pomysł na obiad. Szybki w przygotowaniu. Zasmakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33498
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 109
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33498
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 109
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 233
Składniki
Do miski wkładamy mięso dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, paprykę oraz czosnek. Całość mieszamy i lepimy nie za duże kuleczki. Następnie obtaczamy w mące.
Wlewamy do garnka tylko tyle wody żeby zakryła pulpeciki. Kiedy się zagotuje wkładamy pół kostki warzywnej i pulpeciki. Gotujemy 20 min.
Do szklanki dodajemy mleko, śmietanę oraz mąkę. Mieszamy intensywnie żeby nie powstały grudki. Dodajemy do naszych gotujących się pulpecików. Następnie kroimy koperek i również dodajemy całość gotujemy do 5 min. Sos stopniowo zacznie gęstnieć pod wpływem wzrostu temperatury. Podajemy np. z kaszą i mizerią :)