Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki w sosie koperkowym to propozycja obiadu, która kojarzy mi się z pełnią lata. Szczęśliwie, koperek można kupić o każdej porze roku. Pulpeciki świetnie smakują z duszonymi ziemniakami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebulę drobno szatkuję i dodaję do mięsa mielonego wraz z jakiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Z mięsa foruję niewielkie pulpety.
W garnku gotuję bulion i wrzucam do niego pulpeciki. Podgotowane pulpety wyciągam na talerz, a bulion ściągam z pieca.
Koperek myje i szatkuję. Do śmietany dodaję szczyptę soli i mąkę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączę. Następnie do śmietany wlewam trochę gorącego bulionu i mieszam. Następnie wlewam całość do pozostałego bulionu.
Sos gotuję, aż zgęstnieje. Przyprawiam solą i pieprzem do smaku i dodaję koperek. Następnie wrzucam pulpeciki, jeszcze chwilkę gotuję i gotowe.