Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki w sosie koperkowym to propozycja obiadu, która kojarzy mi się z pełnią lata. Szczęśliwie, koperek można kupić o każdej porze roku. Pulpeciki świetnie smakują z duszonymi ziemniakami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1939
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2595
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1939
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2595
Składniki
Cebulę drobno szatkuję i dodaję do mięsa mielonego wraz z jakiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Z mięsa foruję niewielkie pulpety.
W garnku gotuję bulion i wrzucam do niego pulpeciki. Podgotowane pulpety wyciągam na talerz, a bulion ściągam z pieca.
Koperek myje i szatkuję. Do śmietany dodaję szczyptę soli i mąkę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączę. Następnie do śmietany wlewam trochę gorącego bulionu i mieszam. Następnie wlewam całość do pozostałego bulionu.
Sos gotuję, aż zgęstnieje. Przyprawiam solą i pieprzem do smaku i dodaję koperek. Następnie wrzucam pulpeciki, jeszcze chwilkę gotuję i gotowe.