Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Do mięsa dodajemy cebulkę, czosnek, jajko oraz bułkę tartą. Wszystko doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryką (ja użyłam ostrej ale można też użyć słodkiej). Z mięsnej masy mielonej formujemy małe pulpeciki i obtaczamy w mące pszennej. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pulpety (jednak nie za długo bo będą duszone w sosie )
Na maśle podsmażyć cebulkę wraz z czosnkiem. W bulionie rozpuścić pastę pomidorową oraz wymieszać z mąką. Gdy cebulka będzie już zarumieniona wlewamy bulion, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy sos zacznie się gotować zmniejszamy moc palnika dodajemy pulpety i dusimy na małym ogniu ok 15 minut.