Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos taco to jeden z najpopularniejszych sosów meksykańskich. Doskonale komponuje się z mięsnymi kuleczkami. To prostota i wyrazista potrawa, która zasmakuje każdemu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 37
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2607
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 762
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14069
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 37
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2607
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 762
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14069
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę, paprykę i dusić powoli aby zmiękły. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory, 1/4 łyżeczki chili, szczyptę pieprzu, kroplę tabasco i dusić przez kilka minut. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem, mieloną słodką papryką. Uformować małe kulki i obsmażyć na patelni. Pulpeciki przełożyć do sosu i dusić razem około 10 min.