Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos taco to jeden z najpopularniejszych sosów meksykańskich. Doskonale komponuje się z mięsnymi kuleczkami. To prostota i wyrazista potrawa, która zasmakuje każdemu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę, paprykę i dusić powoli aby zmiękły. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory, 1/4 łyżeczki chili, szczyptę pieprzu, kroplę tabasco i dusić przez kilka minut. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem, mieloną słodką papryką. Uformować małe kulki i obsmażyć na patelni. Pulpeciki przełożyć do sosu i dusić razem około 10 min.