Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne, mięciutkie pulpeciki, rozpływają się wręcz w ustach. Najlepszy przepis na mega delikatne pulpety. Tak samo fantastyczne pulpety zrobicie z mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego. Zobaczcie jakie to proste! I pyszne :)
To jeden z ulubionych dziecięcych tortów! Dwa ociekające czekoladą blaty- moc...
Odsłon: 11559
Niesamowite ciasta z twarogiem. Nadzienie jest bardzo delikatne. Polecam goto...
Odsłon: 3993
Składniki
Do miski włożyć wszystkie składniki na pulpety, wyrobić masę i formować z niej niewielkie kuleczki, układać na desce.
W garnku zagotować bulion lub osoloną wodę. Delikatnie wrzucić pulpeciki - gotować na niewielkim ogniu przez około 7-10 minut od chwili, kiedy wypłyną na powierzchnię. W zależności jak duże pulpeciki zrobicie, czas gotowania może być dłuższy bądź krótszy. Łyżką cedzakową wyjąć pulpeciki z garnka, trzymać w cieple.
Przygotowujemy sos koperkowy. Do rondla z grubym dnem wkładamy masło, wlewamy mleko, wsypujemy mąkę, przyprawę 'jarzynkę', sól, pieprz i cukier, doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając, gotujemy powoli przez 5 minut, często mieszamy. Następnie dodajemy posiekany koperek i śmietanę, doprawiamy do smaku, mieszamy, zagotowujemy, wkładamy pulpeciki i dusimy na niewielkim ogniu jeszcze przez 10-15 minut. Od czasu do czasu delikatnie mieszamy, aby sos nie przywarł do dna. Propozycja podania pulpeciki z indyka w sosie koperkowym, tłuczone ziemniaki i surówka z marchewki lub pulpeciki z sałatką z jajek, pomidorów i rzodkiewek.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Dania główne
Makaron tortellini z mięsem mielonym i serem
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 14
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 54