Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5766
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5766
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 162
Składniki
ugotować ryz i wystudzić,mięso zemleć,dodać startą marchewkę,czosnek,zioła ,sól i pieprz,jajko,posiekany drobno koper i wszystko dokładnie wymieszać
kapustę pokroić w gruba kostkę,dodać kucharek,liście laurowe i ziele angielskie,wlać trochę wody (kapusta puści sok) i gotować na wolnym ogniu,dodać pokrojoną marchewkę
z mięsa formować pulpety i wkładać do garnka z kapustą,dusić na małym ogniu
koncentrat wymieszać z kilkoma łyżkami wody dodać pieprz i pół łyżeczki cukru,wlać do garnka,delikatnie wymieszać i dusić na wolnym ogniu około 30 minut na koniec dodać do garnka kilka listków świeżej bazylii