Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93619
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2659
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2266
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93619
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2659
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2266
Składniki
ugotować ryz i wystudzić,mięso zemleć,dodać startą marchewkę,czosnek,zioła ,sól i pieprz,jajko,posiekany drobno koper i wszystko dokładnie wymieszać
kapustę pokroić w gruba kostkę,dodać kucharek,liście laurowe i ziele angielskie,wlać trochę wody (kapusta puści sok) i gotować na wolnym ogniu,dodać pokrojoną marchewkę
z mięsa formować pulpety i wkładać do garnka z kapustą,dusić na małym ogniu
koncentrat wymieszać z kilkoma łyżkami wody dodać pieprz i pół łyżeczki cukru,wlać do garnka,delikatnie wymieszać i dusić na wolnym ogniu około 30 minut na koniec dodać do garnka kilka listków świeżej bazylii