Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was myślę że fajny przepis na pulpety do makaronu, ryżu lub dowolnych kasz które robicie, jeśli wam się spodoba zapraszam pod podanym linkiem na blog gdzie już czeka na was przepis
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić na jednolita masę, pozostawić na 15 minut aby bułka napęczniała
Po wyznaczonym czasie podsmażyć pulpeciki z każdej strony na złoty kolor a w międzyczasie wstawić wodę z suszonymi warzywami i przyprawą uniwersalną aby się zagotowała. Następnie dodać pulpety i na wolnym ogniu gotować do miękkości dodanej włoszczyzny
Ugotowane pulpety zalać przygotowanym sosem zamieszać i doprowadzić do powstania sosu, zdjąć z ognia