Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was myślę że fajny przepis na pulpety do makaronu, ryżu lub dowolnych kasz które robicie, jeśli wam się spodoba zapraszam pod podanym linkiem na blog gdzie już czeka na was przepis
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10364
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12799
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4559
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10364
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12799
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4559
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić na jednolita masę, pozostawić na 15 minut aby bułka napęczniała
Po wyznaczonym czasie podsmażyć pulpeciki z każdej strony na złoty kolor a w międzyczasie wstawić wodę z suszonymi warzywami i przyprawą uniwersalną aby się zagotowała. Następnie dodać pulpety i na wolnym ogniu gotować do miękkości dodanej włoszczyzny
Ugotowane pulpety zalać przygotowanym sosem zamieszać i doprowadzić do powstania sosu, zdjąć z ognia