Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi trochę ryżu z poprzedniego dnia i chciałam go jakoś wykorzystać. Dodałam go do zmielonej piersi kurczaka, a żeby nie było nudno, dołożyłam jeszcze utartą marchewkę. Do tego sos pomidorowy i powstał pyszny obiad.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 553
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16827
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 605
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 553
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16827
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 605
Składniki
Piersi zmielić. Dodać ryż i utartą na drobnych oczkach marchewkę. Dodać przyprawy i wymieszać
Uformować małe pulpety i obtoczyć w bułce tartej. Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Kiedy pulpety się smażą, przygotować sos. W garnku zagotować bulion i przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Do gotującego sosu, wrzucić usmażone pulpety. Gotować na małym gazie, około 15 minut. Sos można zagęścić, nie wielką ilością mąki, wymieszanej z wodą. Pulpety podałam z kluskami kładzionymi.