Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie na smaczny obiad.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Składniki
Przygotowanie: Do mięsa mielonego dodać jajko, drobno posiekaną cebulę, otręby, olej, sól, pieprz do smaku oraz 4 łyżki zimnej wody. Masę dokładnie wyrobić i uformować kulki.
Cebulę do sosu również drobno posiekać i zeszklić na maśle, dodać pomidory z puszki i włożyć kulki mięsne. Dusić na wolnym ogniu około 10 minut, następnie dodać groszek doprawić do smaku i gotować następnie 10 minut- również na bardzo wolnym ogniu. Danie posypać pietruszką z majerankiem i jak lubimy zaciągnąć śmietanka.