Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety mięsne z otrębami w warzywach

Pulpety mięsne z otrębami w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18892

Dodano:

Odsłon: 557

Aromatyczne danie na smaczny obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pulpety mięsne z otrębami w warzywach

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Do mięsa mielonego dodać jajko, drobno posiekaną cebulę, otręby, olej, sól, pieprz do smaku oraz 4 łyżki zimnej wody. Masę dokładnie wyrobić i uformować kulki.

  2. Cebulę do sosu również drobno posiekać i zeszklić na maśle, dodać pomidory z puszki i włożyć kulki mięsne. Dusić na wolnym ogniu około 10 minut, następnie dodać groszek doprawić do smaku i gotować następnie 10 minut- również na bardzo wolnym ogniu. Danie posypać pietruszką z majerankiem i jak lubimy zaciągnąć śmietanka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń