Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kilku smaków na smaczny obiadek.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Wykonanie: Selera obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości (około 2 minuty). Następnie odcedzić, ostudzić i pognieść widelcem. Pora oczyścić, pokroić w plasterki i zeszklić razem z posiekanym czosnkiem, po czym ostudzić. Mięso wymieszać z selerem i podsmażonym porem i czosnkiem. Wsypać bułkę tartą i połowę sera. Dodać majonez, przyprawić do smaku solą, dodać paprykę i bardzo dokładnie wymieszać ręką. Gdy masa będzie za rzadka możemy jeszcze dosypać bułki tartej. Z masy mięsnej formować na dłoni małe pulpeciki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Około 5 minut przed końcem pieczenia pulpeciki posypać pozostałym serem.