Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane pulpety są genialne, niektórzy proszą o dokładkę.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5547
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7749
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5317
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5547
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7749
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5317
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, podgotować. Ser feta pokruszyć. Do mięsa dodać ser feta, jajko, ściąć koperek.
Dokładnie wymieszać , uformować pulpety , obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju obsmażyć pulpety. Przygotować sos: Do rondelka wlać mleko, podgrzać , dodać serek topiony, doprawić tymiankiem, bazylią , rozmarynem, gotować 2 minuty. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry ziemniaków , na nich pulpety, zalać przygotowanym sosem.
Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Można podać jako danie obiadowe lub gorącą kolację.