Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane pulpety są genialne, niektórzy proszą o dokładkę.
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 117
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 63
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 117
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 63
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, podgotować. Ser feta pokruszyć. Do mięsa dodać ser feta, jajko, ściąć koperek.
Dokładnie wymieszać , uformować pulpety , obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju obsmażyć pulpety. Przygotować sos: Do rondelka wlać mleko, podgrzać , dodać serek topiony, doprawić tymiankiem, bazylią , rozmarynem, gotować 2 minuty. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry ziemniaków , na nich pulpety, zalać przygotowanym sosem.
Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia sera.
Można podać jako danie obiadowe lub gorącą kolację.