Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O jakie trzy zioła chodzi? O lubczyk, natkę pietruszki i koperek :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117077
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8050
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1665
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117077
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8050
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1665
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Składniki
Do pół kilograma mielonego mięsa z indyka dodałam jajko, drobno posiekaną cebulę, 2 łyżki otrąb owsianych, wyciśnięty ząbek czosnku, łyżkę suszonego lubczyku, łyżkę suszonej natki pietruszki, sól i pieprz. Wymieszałam na jednolitą masę. W rondlu na niewielkiej ilości oleju rzepakowego zeszkliłam posiekaną cebulę. Z masy mięsnej uformowałam 8 pulpecików i ułożyłam w rondlu. Pulpeciki przewracałam do całkowitego obsmażenia ze wszystkich stron. Wlałam 100 ml śmietany 30%, 100 ml wody i dusiłam pod przykryciem. Po około 10 minutach dodałam posiekany duży pęczek koperku. Dusiłam jeszcze 10 minut. Po tym czasie zagęściłam sos niewielką ilością mąki i osoliłam do smaku. Podałam z ryżem i surówką z kalarepy, papryki i szczypiorku.