Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4476
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1079
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 478
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3314
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4476
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1079
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 478
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3314
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mięso mieszamy z ½ cebuli ,czosnkiem ,jajkiem ,mąką ,posiekaną bazylią i bułką tartą. Całość doprawiamy solą ,pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Kapustę płuczemy ,osączamy i szatkujemy. Cebulę szklimy na oliwie po czym dodajemy kapustę ,liście laurowe i pomidory z puszki. Dodajemy odrobinę wody ,doprowadzamy do wrzenia i solimy. Z mięsa formujemy kulki ,wkładamy do kapusty i gotujemy 15 min. Pod koniec dodajemy pomidorki ,przekrojone na pół i posiekaną papryczkę chilli. Zagotowujemy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem.