Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mięso mieszamy z ½ cebuli ,czosnkiem ,jajkiem ,mąką ,posiekaną bazylią i bułką tartą. Całość doprawiamy solą ,pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Kapustę płuczemy ,osączamy i szatkujemy. Cebulę szklimy na oliwie po czym dodajemy kapustę ,liście laurowe i pomidory z puszki. Dodajemy odrobinę wody ,doprowadzamy do wrzenia i solimy. Z mięsa formujemy kulki ,wkładamy do kapusty i gotujemy 15 min. Pod koniec dodajemy pomidorki ,przekrojone na pół i posiekaną papryczkę chilli. Zagotowujemy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem.