Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 70
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 96
Ta zapiekanka śródziemnomorska jest pełna słonecznego smaku pomidorów, świeży...
Odsłon: 2285
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 1015
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 70
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 96
Ta zapiekanka śródziemnomorska jest pełna słonecznego smaku pomidorów, świeży...
Odsłon: 2285
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 1015
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mięso mieszamy z ½ cebuli ,czosnkiem ,jajkiem ,mąką ,posiekaną bazylią i bułką tartą. Całość doprawiamy solą ,pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Kapustę płuczemy ,osączamy i szatkujemy. Cebulę szklimy na oliwie po czym dodajemy kapustę ,liście laurowe i pomidory z puszki. Dodajemy odrobinę wody ,doprowadzamy do wrzenia i solimy. Z mięsa formujemy kulki ,wkładamy do kapusty i gotujemy 15 min. Pod koniec dodajemy pomidorki ,przekrojone na pół i posiekaną papryczkę chilli. Zagotowujemy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem.