Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 365
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 62
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 365
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 62
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mięso mieszamy z ½ cebuli ,czosnkiem ,jajkiem ,mąką ,posiekaną bazylią i bułką tartą. Całość doprawiamy solą ,pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Kapustę płuczemy ,osączamy i szatkujemy. Cebulę szklimy na oliwie po czym dodajemy kapustę ,liście laurowe i pomidory z puszki. Dodajemy odrobinę wody ,doprowadzamy do wrzenia i solimy. Z mięsa formujemy kulki ,wkładamy do kapusty i gotujemy 15 min. Pod koniec dodajemy pomidorki ,przekrojone na pół i posiekaną papryczkę chilli. Zagotowujemy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem.