Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w kremie selerowo-pietruszkowym.

Pulpety w kremie selerowo-pietruszkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 850 Ocena: 16948

Dodano:

Odsłon: 337

Lekki dietetyczny krem z pulpetami.

Składniki

  • 500g łopatki wp.
  • duży seler korzeń z nacią
  • 2 pietruszki z nacią
  • por 20cm
  • Marchew
  • 1/2 papryczki chili
  • cebula z zielonymi bąkami
  • jajko,pieprz i sól
  • 150ml śmietanki 30%
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pulpety w kremie selerowo-pietruszkowym.

Przygotowanie

  1. Obrane i pokrojone warzywa ,seler,marchew,pietruszki,pora zalać wodą i gotować 15min.

    Zblendować doprawić śmietanką solą i pieprzem do smaku.

  2. Łopatkę zmielić,dodać pokrojoną cebulkę z bąkami,papryczkę chili,sól,pieprz i jajko.
    Masę mięsną dobrze wyrobić.
    Formować małe pulpety,obtoczyć w mące i wrzucać na gotującą wodę.
    Pulpety ugotowałam osobno,by zniwelować tłuszcz z mięsa.
    Gotować 10min.
    Ugotowane przełożyć do kremu selerowo-pietruszkowego.
    Zagotować i gotowe.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń