Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki dietetyczny krem z pulpetami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1772
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1543
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1513
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1860
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1772
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1543
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1513
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1860
Składniki
Obrane i pokrojone warzywa ,seler,marchew,pietruszki,pora zalać wodą i gotować 15min. Zblendować doprawić śmietanką solą i pieprzem do smaku.
Łopatkę zmielić,dodać pokrojoną cebulkę z bąkami,papryczkę chili,sól,pieprz i jajko. Masę mięsną dobrze wyrobić. Formować małe pulpety,obtoczyć w mące i wrzucać na gotującą wodę. Pulpety ugotowałam osobno,by zniwelować tłuszcz z mięsa. Gotować 10min. Ugotowane przełożyć do kremu selerowo-pietruszkowego. Zagotować i gotowe.
Smacznego życzę!