Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w młodej kapuście. Pyszny sezonowy obiad
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93763
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2694
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3518
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1615
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2292
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93763
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2694
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3518
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1615
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2292
Składniki
W misce umieszczam mięso i dodaję wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam i obtaczam w mące. Na oleju smażę pulpety z każdej strony i ściągam. Na tym samym tłuszczu podsmażam cebulę, marchew i poszatkowaną kapustę. Po ok. 10 minutach dodaję pulpeciki, podlewam wodą i duszę ok. 30 minut. Na koniec lekko zagęszczam wodą i mąką. Dodaję sól, pieprz i koper.