Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w młodej kapuście. Pyszny sezonowy obiad
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11757
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39343
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11757
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39343
Składniki
W misce umieszczam mięso i dodaję wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam i obtaczam w mące. Na oleju smażę pulpety z każdej strony i ściągam. Na tym samym tłuszczu podsmażam cebulę, marchew i poszatkowaną kapustę. Po ok. 10 minutach dodaję pulpeciki, podlewam wodą i duszę ok. 30 minut. Na koniec lekko zagęszczam wodą i mąką. Dodaję sól, pieprz i koper.