Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne danie na obiad.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4744
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4744
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na odrobinie tłuszczu, dodać do mięsa wraz z rozbełtanym jajkiem. Następnie dodać musztardę, bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni małe pulpety, obtaczać w mące i zrumienić z na tłuszczu z każdej strony. Przełożyć do rondelka, zalać bulionem, wlać pomidory z sosem. Dusić na wolnym ogniu przez 20 minut. Makaron uformować w gniazdka, ułożyć gotowe pulpety, lekko zalać sosem, ozdobić świeżą bazylią i podawać.