Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne danie na obiad.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 283
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na odrobinie tłuszczu, dodać do mięsa wraz z rozbełtanym jajkiem. Następnie dodać musztardę, bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni małe pulpety, obtaczać w mące i zrumienić z na tłuszczu z każdej strony. Przełożyć do rondelka, zalać bulionem, wlać pomidory z sosem. Dusić na wolnym ogniu przez 20 minut. Makaron uformować w gniazdka, ułożyć gotowe pulpety, lekko zalać sosem, ozdobić świeżą bazylią i podawać.