Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym z zielonym groszkiem i marchewką. Pulpeciki są pyszne, delikatne oraz mięciutkie. Możemy podawać je z rozmaitymi dodatkami - ryżem, kaszą, ziemniakami, makaronem, a także świeżym pieczywem. Są proste w przygotowaniu i doskonale sprawdzą się na obiad dla całej rodziny.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1256
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 214
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4009
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 978
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1256
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 214
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4009
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 978
Składniki
Pierś z kurczaka mielimy w maszynce, a kajzerkę namaczamy w mleku. Pokrojoną drobno cebulkę szklimy na oleju, studzimy, a następnie dodajemy do zmielonego mięsa wraz z jajkiem i namoczoną kajzerką, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy masę. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe pulpeciki, które delikatnie wrzucamy do gotującego się bulionu na około 15 - 20 minut*. * Pulpety gotujemy na małej mocy palnika
Po 10 minutach gotowania pulpetów dodajemy zielony groszek oraz pokrojoną w kostkę marchewkę i od momentu ponownego zagotowania gotujemy jeszcze 10 minut*. Na koniec mieszamy śmietankę z obiema mąkami, hartujemy je gorącym bulionem, dodajemy do garnka i zagotowujemy (sos powinien lekko zgęstnieć). Do sosu dodajemy posiekany koperek i doprawiamy całość solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. * Jeżeli używamy mrożonego groszku i marchewki, to sprawdźmy na opakowaniu czas ich gotowania.
Pulpeciki podajemy z ulubionymi dodatkami - ziemniakami, kaszami, ryżem lub świeżym pieczywem.
Do sosu można dodać także inne ulubione warzywa np. brokuł lub kalafior.