Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w sosie koperkowym to klasyczne, domowe danie, które zachwyca swoją delikatnością i aksamitnym smakiem. Mięso mielone z łopatki wieprzowej jest soczyste i miękkie, a dodatek świeżego koperku nadaje potrawie wyjątkowego aromatu. Gotowane w bulionie, a następnie otulone kremowym sosem śmietanowym, pulpety doskonale komponują się z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 438
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 134
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 48
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 72
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 56
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 76
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 438
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 134
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 48
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 72
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 56
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 76
Składniki
Kajzerkę namaczamy w mleku aż zmięknie, a następnie dokładnie odciskamy. Do miski wkładamy mielone mięso, dodajemy odciśniętą bułkę, jajko, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrabiamy.
Formujemy kulki, natłuszczając ręce olejem aby mięso się nie kleiło.
W garnku zagotowujemy bulion. Delikatnie wrzucamy pulpety do garnka i gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut. Pulpety wyławiamy na talerz.
Śmietankę mieszamy z mąką, aby nie było grudek. Do gotującego się wywaru dodajemy mieszankę śmietanki z mąką, cały czas mieszając. Gotujemy na małym ogniu przez kilka minut, aż sos zgęstnieje.
Na koniec wrzucamy zimne masło i posiekany koperek, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy pulpety gotujemy jeszcze 2 minuty. Pulpety w sosie koperkowym są już gotowe podajemy z ziemniakami, kaszą lub ryżem, polewając je obficie sosem koperkowym. Smacznego