Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny obiad: pulpety wieprzowe z dodatkiem natki pietruszki podane z sosem warzywno-jabłkowym na kaszy gryczanej prażonej.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13157
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4189
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43092
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 505
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 399
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 454
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13157
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4189
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43092
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 505
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 399
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 454
Składniki
Warzywa i jabłko obieramy. Cebulę drobno kroimy, marchew ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, czosnek i marchew i podsmażamy 2-3 min. pilnując by się nie przypaliły. Wlewamy bulion i wolno gotujemy ok. 10 min. W tym czasie przygotowujemy pulpety: bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 10 min. Następnie dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajko, dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Dobrze wyrabiamy, formujemy pulpety, obtaczamy w mące i wkładamy do warzyw. Dusimy na małym ogniu ok. 10 min. Następnie dodajemy pokrojone w małą kostkę jabłko, doprawiamy do smaku i dusimy dalsze 10 min. Sos przed podaniem możemy zblendować lub podawać z kawałkami warzyw. Pulpety podajemy na kaszy gryczanej polane przygotowanym sosem.