Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z brokułów z dodatkiem sera żółtego to przepis idealny dla osób, które szukają alternatywy dla mięsnych pulpetów. Smakują wyśmienicie podawane same z sosem czosnkowym lub jako dodatek do dania obiadowego.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27662
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8985
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27662
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8985
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 746
Składniki
1. Brokuł wkładamy do gotującej wody i chwilkę gotujemy około 2-3 min. 2. Odcedzamy brokuł i następnie główkę brokułu siekamy drobno i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy starty na dużych oczkach ser żółty i posiekaną cebulę. 4. Dosypujemy bułkę tartą oraz jajka. 5. Siekamy natkę pietruszki i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. 6. Dodajemy przyprawy do smaku. 7. Wszystko dokładanie mieszamy w misce. 8. Masę formułujemy w kulki i przekładamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy pulpety oliwą z oliwek. 9. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180- 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut. 10. Podajemy z sosem czosnkowym lub jako dodatek do obiadu.