Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z brokułów z dodatkiem sera żółtego to przepis idealny dla osób, które szukają alternatywy dla mięsnych pulpetów. Smakują wyśmienicie podawane same z sosem czosnkowym lub jako dodatek do dania obiadowego.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
1. Brokuł wkładamy do gotującej wody i chwilkę gotujemy około 2-3 min. 2. Odcedzamy brokuł i następnie główkę brokułu siekamy drobno i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy starty na dużych oczkach ser żółty i posiekaną cebulę. 4. Dosypujemy bułkę tartą oraz jajka. 5. Siekamy natkę pietruszki i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. 6. Dodajemy przyprawy do smaku. 7. Wszystko dokładanie mieszamy w misce. 8. Masę formułujemy w kulki i przekładamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy pulpety oliwą z oliwek. 9. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180- 200 stopni i pieczemy około 20-25 minut. 10. Podajemy z sosem czosnkowym lub jako dodatek do obiadu.