Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pulpety z kasz jaglanej i soczewicy.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3819
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3819
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy 1:2 (1 porcja kaszy :dwie porcje wody). Ciecierzyce gotujemy do miękkości. Ugotowaną kaszę i ciecierzyce miksujemy razem z pomidorami. Doprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na złoty kolor na oliwie (2 łyżki). Przygotowanie sosu Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy, aby puściła sok. Pora kroimy w pół krążki, czosnek drobno pokroić. odsączoną cukinie podsmażamy z pokrojonym porem i czosnkiem drobno posiekanym, na pozostałej oliwie. Na koniec dodajemy pomidory z puszki oraz bazylie, doprawiamy do smaku przyprawami. Podajemy z brokułami.