Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pulpety z kasz jaglanej i soczewicy.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy 1:2 (1 porcja kaszy :dwie porcje wody). Ciecierzyce gotujemy do miękkości. Ugotowaną kaszę i ciecierzyce miksujemy razem z pomidorami. Doprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na złoty kolor na oliwie (2 łyżki). Przygotowanie sosu Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy, aby puściła sok. Pora kroimy w pół krążki, czosnek drobno pokroić. odsączoną cukinie podsmażamy z pokrojonym porem i czosnkiem drobno posiekanym, na pozostałej oliwie. Na koniec dodajemy pomidory z puszki oraz bazylie, doprawiamy do smaku przyprawami. Podajemy z brokułami.