Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z warzywami w sosie pomidorowym podane z ziemniaczkami
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20728
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27400
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20728
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27400
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Cebule, posiekać i podsmażyć. Mięso przełożyć do miski dodać do niego podsmażoną cebulę, startą na tarce cukinie, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, posiekaną natkę pietruszki, starty 1 ząbek czosnku, jajko i bułkę tartą. Dodać majonez, musztardę, doprawić papryką mieloną słodką i ostrą, solą, pieprzem, dodać bazylię oregano. Wymieszać, z powstałej masy uformować małe klopsiki i podsmażyć. W garnku zagotować bulion, dodać koncentrat pomidorowy i pomidory w puszce, starty czosnek, doprawić solą, pieprzem, bazylią, oregano. Dorzucić podsmażone pulpeciki. Chwilkę razem podgotować i gotowe!