Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki trochę inne niż tradycyjne - nie do zwijania lub składania, lecz małe, puszyste do posmarowania z wierzchu ulubionym dżemem. :) Zdjęcie trochę nie pod tym kątem, ale jak tylko będziemy je robić następnym razem, to dodam takie z profilu. ;)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Masło roztopić i przestudzić. Jajka ubić z cukrami na gęstą, puszystą masę. Dodawać stopniowo masło, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Ciasto powinno być tak gęste, by powoli rozlewało się po patelni.. Odstawić na ok. 20-30 minut, aby mąka spęczniała i jeśli jest za gęste, dolać jeszcze mleka.
My takie naleśniki zawsze smażymy na małej patelni (akurat wychodzą takie troszkę mniejsze od małego talerza), raczej oszczędzając na tłuszczu. Oczywiście, zależy to też od rodzaju patelni.
Jeszcze ciepłe posmarować ulubionym dżemem. Smacznego!