Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki trochę inne niż tradycyjne - nie do zwijania lub składania, lecz małe, puszyste do posmarowania z wierzchu ulubionym dżemem. :) Zdjęcie trochę nie pod tym kątem, ale jak tylko będziemy je robić następnym razem, to dodam takie z profilu. ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11893
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16233
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5182
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11893
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16233
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5182
Składniki
Masło roztopić i przestudzić. Jajka ubić z cukrami na gęstą, puszystą masę. Dodawać stopniowo masło, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Ciasto powinno być tak gęste, by powoli rozlewało się po patelni.. Odstawić na ok. 20-30 minut, aby mąka spęczniała i jeśli jest za gęste, dolać jeszcze mleka.
My takie naleśniki zawsze smażymy na małej patelni (akurat wychodzą takie troszkę mniejsze od małego talerza), raczej oszczędzając na tłuszczu. Oczywiście, zależy to też od rodzaju patelni.
Jeszcze ciepłe posmarować ulubionym dżemem. Smacznego!