Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną i bardzo aromatyczną pieczeń z piersi kurczaka z pistacjami, idealna wędlina na kanapki. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę smacznego :-)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Na początku filety należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, na jak najdrobniejszym sitku. Już teraz do masy dorzucamy sól, pistacje, czosnek, pieprz, gałkę muszkatołową. Całość dokładnie mieszamy, trwa to zazwyczaj do 10 minut. Następnie masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy po całej powierzchni jeszcze dodatkowo ubijając, aby pozbyć się nadmiaru powietrza i wolnych przestrzeni. Od góry zawijamy papierem i jeszcze dogniatamy całość. Tak przygotowaną blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 stopni, góra dół, bez termoobiegu i pieczemy 70 minut. Po tym czasie blachę wyciągamy i odstawiamy na deskę do całkowitego ostygnięcia, dopiero potem wkładamy blachę do lodówki na minimum 12 godzin, w tym czasie pieczeń się przerobi i stężeje. Gotowe!!! Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.