Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to tradycyjny sposób na obiad. Przygotowane samodzielnie w domu smakują najlepiej. Mielone są doprawione samymi naturalnymi przyprawami, przez co ich smak jest wyjątkowy. Mięso jest mięciutkie i bardzo apetyczne. Najczęściej podaję je z ziemniakami i ćwikłą. Do wykonania kotletów używam zmielonej samodzielnie w domu łopatki. Nie lubię tłustego mięsa , więc zbędny tłuszczyk odkrawam . Jednak oprócz łopatki możecie użyć karkówki .
Składniki
Łopatkę płuczemy, osuszamy i mielimy w maszynce na drobnych oczkach. Cebulę obieramy , kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni na złoty kolor. Do mięsa dodajemy jajko, śmietanę , wszystkie przyprawy, połowę bułki tartej i podsmażoną cebulkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Pozostałą połowę bułki wysypujemy na talerzyk . Rozgrzewamy tłuszcz na patelni , z mięsa formujemy małe , płaskie kotlety , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na małym ogniu. Smacznego!