Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to tradycyjny sposób na obiad. Przygotowane samodzielnie w domu smakują najlepiej. Mielone są doprawione samymi naturalnymi przyprawami, przez co ich smak jest wyjątkowy. Mięso jest mięciutkie i bardzo apetyczne. Najczęściej podaję je z ziemniakami i ćwikłą. Do wykonania kotletów używam zmielonej samodzielnie w domu łopatki. Nie lubię tłustego mięsa , więc zbędny tłuszczyk odkrawam . Jednak oprócz łopatki możecie użyć karkówki .
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4887
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29549
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19090
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 873
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4887
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29549
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19090
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 873
Składniki
Łopatkę płuczemy, osuszamy i mielimy w maszynce na drobnych oczkach. Cebulę obieramy , kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni na złoty kolor. Do mięsa dodajemy jajko, śmietanę , wszystkie przyprawy, połowę bułki tartej i podsmażoną cebulkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Pozostałą połowę bułki wysypujemy na talerzyk . Rozgrzewamy tłuszcz na patelni , z mięsa formujemy małe , płaskie kotlety , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na małym ogniu. Smacznego!