Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to tradycyjny sposób na obiad. Przygotowane samodzielnie w domu smakują najlepiej. Mielone są doprawione samymi naturalnymi przyprawami, przez co ich smak jest wyjątkowy. Mięso jest mięciutkie i bardzo apetyczne. Najczęściej podaję je z ziemniakami i ćwikłą. Do wykonania kotletów używam zmielonej samodzielnie w domu łopatki. Nie lubię tłustego mięsa , więc zbędny tłuszczyk odkrawam . Jednak oprócz łopatki możecie użyć karkówki .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5827
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1283
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12540
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5268
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5827
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1283
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12540
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5268
Składniki
Łopatkę płuczemy, osuszamy i mielimy w maszynce na drobnych oczkach. Cebulę obieramy , kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni na złoty kolor. Do mięsa dodajemy jajko, śmietanę , wszystkie przyprawy, połowę bułki tartej i podsmażoną cebulkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Pozostałą połowę bułki wysypujemy na talerzyk . Rozgrzewamy tłuszcz na patelni , z mięsa formujemy małe , płaskie kotlety , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na małym ogniu. Smacznego!