Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj podrzucam przepis na pyszne smażone kanapki na patelni, są chrupiące, gorące z ciągnącym serem. Idealny fast food.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8603
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 591
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8603
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 591
Składniki
Zaczniemy od przyprawienia jajek. Do głębokiego talerza wbijamy 2 jaja, następnie dorzucamy jogurt, paprykę ostrą mieloną, suszone oregano, posiekany czosnek i sól do smaku, całość dokładnie mieszamy. Już teraz rozkładamy tosty i układamy na spodzie ser, następnie szynkę, znowu ser i szynkę, na konie ostatni plaster sera i na samą górę tost. Z tych proporcji zrobimy 3 kanapki. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy oliwę i dorzucamy masło. W między czasie zajmiemy się panierowaniem tostów, maczamy tosty z góry i z dołu w jajku, następnie w uprzednio przygotowanej bułce tartej i układamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu, smażymy z obu stron na wolnym ogniu aż panierka ładnie się zarumieni. Gotowe!!! Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem.