Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione to pomysł na szybkie urozmaicenie obiadu. Doskonale pasują do wszelkiego rodzaju sosów, można je podać z masłem i serem typu parmezan. Pamiętam z dzieciństwa, że moja mama je polewała skwarkami ze zrumienioną cebulką. Uwielbiałam to!
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 410
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 141
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 410
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 141
Składniki
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, dosyć długo aby kluski były dostatecznie pulchne.
Łyżką maczaną w wodzie z gotującą się posoloną wodą nabieraj ciasto i wkładaj do garnka. Nakładaj jednorazowo tyle klusek, aby swobodnie pływały.
Gotuj początkowo pod przykryciem, jak wypłyną zdejmij przykrywkę i gotuj do miękkości ok. 5 minut.
Smacznego!