Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione to pomysł na szybkie urozmaicenie obiadu. Doskonale pasują do wszelkiego rodzaju sosów, można je podać z masłem i serem typu parmezan. Pamiętam z dzieciństwa, że moja mama je polewała skwarkami ze zrumienioną cebulką. Uwielbiałam to!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 157
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 835
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 157
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 835
Składniki
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, dosyć długo aby kluski były dostatecznie pulchne.
Łyżką maczaną w wodzie z gotującą się posoloną wodą nabieraj ciasto i wkładaj do garnka. Nakładaj jednorazowo tyle klusek, aby swobodnie pływały.
Gotuj początkowo pod przykryciem, jak wypłyną zdejmij przykrywkę i gotuj do miękkości ok. 5 minut.
Smacznego!