Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione to pomysł na szybkie urozmaicenie obiadu. Doskonale pasują do wszelkiego rodzaju sosów, można je podać z masłem i serem typu parmezan. Pamiętam z dzieciństwa, że moja mama je polewała skwarkami ze zrumienioną cebulką. Uwielbiałam to!
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3826
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 44
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3305
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3826
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 44
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3305
Składniki
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, dosyć długo aby kluski były dostatecznie pulchne.
Łyżką maczaną w wodzie z gotującą się posoloną wodą nabieraj ciasto i wkładaj do garnka. Nakładaj jednorazowo tyle klusek, aby swobodnie pływały.
Gotuj początkowo pod przykryciem, jak wypłyną zdejmij przykrywkę i gotuj do miękkości ok. 5 minut.
Smacznego!