Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione to pomysł na szybkie urozmaicenie obiadu. Doskonale pasują do wszelkiego rodzaju sosów, można je podać z masłem i serem typu parmezan. Pamiętam z dzieciństwa, że moja mama je polewała skwarkami ze zrumienioną cebulką. Uwielbiałam to!
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 336
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 557
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3653
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 102
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4888
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 336
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 557
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3653
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 102
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4888
Składniki
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, dosyć długo aby kluski były dostatecznie pulchne.
Łyżką maczaną w wodzie z gotującą się posoloną wodą nabieraj ciasto i wkładaj do garnka. Nakładaj jednorazowo tyle klusek, aby swobodnie pływały.
Gotuj początkowo pod przykryciem, jak wypłyną zdejmij przykrywkę i gotuj do miękkości ok. 5 minut.
Smacznego!