Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione to pomysł na szybkie urozmaicenie obiadu. Doskonale pasują do wszelkiego rodzaju sosów, można je podać z masłem i serem typu parmezan. Pamiętam z dzieciństwa, że moja mama je polewała skwarkami ze zrumienioną cebulką. Uwielbiałam to!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15866
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 550
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15866
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 550
Składniki
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, dosyć długo aby kluski były dostatecznie pulchne.
Łyżką maczaną w wodzie z gotującą się posoloną wodą nabieraj ciasto i wkładaj do garnka. Nakładaj jednorazowo tyle klusek, aby swobodnie pływały.
Gotuj początkowo pod przykryciem, jak wypłyną zdejmij przykrywkę i gotuj do miękkości ok. 5 minut.
Smacznego!