Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam to już drugi raz, wszystkim smakowało, może być na obiad lub na kolacje. Polecam.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 561
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 561
Składniki
Pierś pokroić w kostkę, dodać jajka, vegetę i majonez, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz starty na dużych oczkach ser żółty. Wszystkie składniki wymieszać w misce, aż do momentu sklejania się. Smażyć na rozgrzanym oleju, formując placuszki (takie jak ziemniaczane). Smażyć z obu stron, aż się zarumienią. Placki najlepiej smakują podane tuż po usmażeniu.