Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce dłuższy czas, zwykle jednak znikają szybko.
Wigilia zbliża się wielkimi krokami tak też ugotowałam już kapustę wigilijną,...
Odsłon: 4811
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 847
Szybkie ciasto z kremem o smaku ajerkoniakowym zrobione z upieczonego biszkop...
Odsłon: 902
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 605
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 847
Szybkie ciasto z kremem o smaku ajerkoniakowym zrobione z upieczonego biszkop...
Odsłon: 902
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 605
Składniki
Śledzie namocz w zimnej wodzie na ok 1 godzinę. W tym czasie kilkakrotnie zmieniaj wodę. Na koniec śledzie osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki.
Cebulę pokrój w półplasterki i zeszklij na oleju, dodaj drobno pokrojone śliwki, cukier, pieprz, koncentrat pomidorowy, ocet i duś jeszcze przez 2-3 minuty. Zostaw do wystudzenia.
Śledzie układaj w słoiku lub innym szklanym naczyniu warstwami na przemian z uduszoną cebulą. Przechowuj w lodówce. Najlepiej smakują następnego dnia.
Ja używałam śledzi na tackach pakowanych próżniowo. Jeśli używasz śledzi z solanki, to musisz je moczyć dłużej, nawet 2,3 godziny.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki zapiekane z grzybami
Dania główne
Wieprzowina pieczona w szybkowarze.
Dania główne
Kopułki z piersi kurczaka ze szpinakiem i jajkiem
Dania główne
Pierś kurczaka w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Naleśniki zapiekane z grzybami
Super połączenie delikatnego ciasta z aromatyćznym farszem zaskakuje każdego...
Odsłon: 2
Wieprzowina pieczona w szybkowarze.
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 53