Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie na niedzielny lub świąteczny obiad.Palce lizać. Zapraszam na przepis.
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43560
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 187
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43560
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 187
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Składniki
Grzyby namoczyć w 300 ml letniej wodzie. Zeberka natrzeć przyprawami,dobrze by było,żeby poleżały 15 min. z tymi przyprawami w lodówce.Na rozgrzany olej wrzucic żeberka oraz kiełbasę,dodać liście laurowe, podsmażyc z obustron ,wlać wino, pozostawic ,aż wino wyparuje, zamieszać.Następnie wlać grzyby z wodą w której się moczyły.Dusimy co jakiś czas mieszając.Jeśli woda wyparuje dolewamy ciepłą wodę i dalej dusiomy do miękosći żeberek. Ja dusiłam około 45 min. Nastepnie dodać pokrojona kiszoną kapustę. Jeśli jest zbyt kwaśna, lekko odcedzić sok. Dodąć 3 ziarna angielskie ,3 suszone śliwki ,posolić i popieprzyć . Wlać 400 ml wody. Zamieszać i dusić na średnim ogniu.Dusimy do miękkości kapusty.W razie potrzeby jeśli woda odparuje dolać . Ja dusiłam żeberka z kapustą około 1 godz. Za parę dni ukaże się film na moim kanale na You Tube Mangiare u Ewki. Zapraszam na przepisy do mojej ksiązki kulinarnej na smakerze. Smacznego!