Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie jednogarnkowe przygotowywane w piekarniku. Odpowiednio przyprawione aromatyczne żeberka rewelacyjnie smakują z surówką i ziemniakami.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki z 1-2 kostkami. Przygotowujemy marynatę: gorczycę i kolendrę /w ziarnach/ rozgniatamy lub mielimy ale dość grubo. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wszystkie przyprawy mieszamy z olejem - powinniśmy otrzymać "papkę" w której zanurzymy mięso i nie spłynie ona z żeberek ale nie będzie też zbyt gęsta. Mięso otaczamy w marynacie i układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając plastrami cebuli. Naczynie nakrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godz.
Przykryte naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok. 30 min. Następnie zmniejszamy temperaturę na 180 i pieczemy jeszcze ok. 80-90 min.