Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie jednogarnkowe przygotowywane w piekarniku. Odpowiednio przyprawione aromatyczne żeberka rewelacyjnie smakują z surówką i ziemniakami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336665
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3924
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423044
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2556
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336665
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3924
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423044
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2556
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki z 1-2 kostkami. Przygotowujemy marynatę: gorczycę i kolendrę /w ziarnach/ rozgniatamy lub mielimy ale dość grubo. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wszystkie przyprawy mieszamy z olejem - powinniśmy otrzymać "papkę" w której zanurzymy mięso i nie spłynie ona z żeberek ale nie będzie też zbyt gęsta. Mięso otaczamy w marynacie i układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając plastrami cebuli. Naczynie nakrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godz.
Przykryte naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok. 30 min. Następnie zmniejszamy temperaturę na 180 i pieczemy jeszcze ok. 80-90 min.