Przepis na pyszne ziemniaki z grilla, zrobicie je w kilka minut. Łatwe w przygotowaniu, super jako dodatek do mięs, sałatek czy tzatzików.
Pyszne ziemniaki z grilla.
Składniki
- Ziemniaki 1 kg.
- Olej rzepakowy z chilli.
- Czosnek 2 ząbki.
- Papryka słodka mielona 1 łyżka do herbaty.
- Majeranek 1 łyżka stołowa.
- Sól do smaku
Składniki
- Ziemniaki 1 kg.
- Olej rzepakowy z chilli.
- Czosnek 2 ząbki.
- Papryka słodka mielona 1 łyżka do herbaty.
- Majeranek 1 łyżka stołowa.
- Sól do smaku

Etapy przygotowania
Ziemniaki umyć, oczyścić i osuszyć i włożyć do miski. Wlać olej i wsypać przyprawy. Wymieszać i położyć na rozgrzanym grillu. Opiekamy z każdej strony po kilka minut. Sprawdzamy miękkość, kiedy będą odpowiednie ściągamy z grilla. Podajemy z tzatzikami, śmietaną do mięs i sałatek. Gotowe !!!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 1587

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 687

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Ostatnio komentowane przepisy
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 1587

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 687

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283



Składniki
- Ziemniaki 1 kg.
- Olej rzepakowy z chilli.
- Czosnek 2 ząbki.
- Papryka słodka mielona 1 łyżka do herbaty.
- Majeranek 1 łyżka stołowa.
- Sól do smaku
Ziemniaki umyć, oczyścić i osuszyć i włożyć do miski. Wlać olej i wsypać przyprawy. Wymieszać i położyć na rozgrzanym grillu. Opiekamy z każdej strony po kilka minut. Sprawdzamy miękkość, kiedy będą odpowiednie ściągamy z grilla. Podajemy z tzatzikami, śmietaną do mięs i sałatek. Gotowe !!!