Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szare pyzy z cebulką, przepis od mojej babci Marianny.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Ziemniaki podzielić na 3 mniej więcej równe części. Jedną część ugotować w osolonej wodzie. Gorące ziemniaki dobrze utłuc lub przecisnąć przez praskę. Pozostałe 2 części zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, wycisnąć i zlać powstałą z nich wodę (skrobię pozostawić). Oba rodzaje ziemniaków połączyć ze skrobią i dokładnie wymieszać. Z ciasta ziemniaczanego formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotować w osolonej wodzie 10 minut od wypłynięcia. Podawać z przesmażoną cebulką.