Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2215
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18003
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2004
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2215
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18003
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2004
Składniki
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce z małymi oczkami, odcisnąć z nich sok. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Ziemniaki ugotowane połączyć ze startymi. Zlać sok z ziemniaków i osadzoną skrobię dodać do masy. Ugotowane mięso oddzielić od kości, zmielić przez maszynkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać do mięsa. Farsz przyprawić i wymieszać. Z ciasta uformować wałek, odcinać równe kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczać na ręce i nakładać farsz, formować pyzy. Pyzy gotować ok. 5 min od wypłynięcia na wierzch.