Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 612
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30504
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 612
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30504
Składniki
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce z małymi oczkami, odcisnąć z nich sok. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Ziemniaki ugotowane połączyć ze startymi. Zlać sok z ziemniaków i osadzoną skrobię dodać do masy. Ugotowane mięso oddzielić od kości, zmielić przez maszynkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać do mięsa. Farsz przyprawić i wymieszać. Z ciasta uformować wałek, odcinać równe kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczać na ręce i nakładać farsz, formować pyzy. Pyzy gotować ok. 5 min od wypłynięcia na wierzch.