Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1501
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1736
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1501
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1736
Składniki
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce z małymi oczkami, odcisnąć z nich sok. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Ziemniaki ugotowane połączyć ze startymi. Zlać sok z ziemniaków i osadzoną skrobię dodać do masy. Ugotowane mięso oddzielić od kości, zmielić przez maszynkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać do mięsa. Farsz przyprawić i wymieszać. Z ciasta uformować wałek, odcinać równe kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczać na ręce i nakładać farsz, formować pyzy. Pyzy gotować ok. 5 min od wypłynięcia na wierzch.