Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce z małymi oczkami, odcisnąć z nich sok. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Ziemniaki ugotowane połączyć ze startymi. Zlać sok z ziemniaków i osadzoną skrobię dodać do masy. Ugotowane mięso oddzielić od kości, zmielić przez maszynkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać do mięsa. Farsz przyprawić i wymieszać. Z ciasta uformować wałek, odcinać równe kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczać na ręce i nakładać farsz, formować pyzy. Pyzy gotować ok. 5 min od wypłynięcia na wierzch.